User Tag List

Results 1 to 12 of 12

Thread: Xfx 9500 gt problem

  1. #1
    Spam's Avatar
    Registrovan
    Join Date: Aug 2010
    Posts: 405
    Thanks: 34
    Thanked 31 Times in 16 Posts
    Mentioned: 0 Post(s)
    Tagged: 0 Thread(s)

    Xfx 9500 gt problem

    E ovako...nedavno sam uzeo ovu karticu preko kupinda( znam tamo se valja uglavnom krs roba :s ) i radi odlicno ali imam jedan problem.Ne mogu da pokrenem windows 7 sa njom,tj dodje do ucitavanja i crn ekran,dok na win xp radi savrseno.Citao sam po neti i nasao odgovor da su i drugi imali isti problem samo sa XFX karticama i da je potrebno ubaciti novi bios.Kada sam zamenio karticu imao sam vec win 7 i ati radeon hd 5450 i pokrenuo je windows..nakon cega sam izbrisao stare ati,ubacio nvidia i samo je dolazio do ucitavanja windowsa i crni ekran...ali isto i sa POTPUNO novim windowsom...znaci ceo C.

    Similar Threads:

  2. #2
    M007P's Avatar
    Svaki problem opisati detaljno
    Join Date: Feb 2010
    Posts: 5,990
    Thanks: 557
    Thanked 1,096 Times in 777 Posts
    Mentioned: 13 Post(s)
    Tagged: 0 Thread(s)
    u pitanju je drajver i kao sto ti rekli update biosa na grafickoj ili na ploci moze da omoguci kompatibilnost. Mozda joj je memorija otisla ili slicno jer Win7 ima proveru ispravnosti uredjaja a XP nema i svasta moze da radi i da blokira pod njime


  3. #3
    Spam's Avatar
    Registrovan
    Join Date: Aug 2010
    Posts: 405
    Thanks: 34
    Thanked 31 Times in 16 Posts
    Mentioned: 0 Post(s)
    Tagged: 0 Thread(s)
    Ali kako da ubacim program ako ne mogu da pokrenem sistem kada dodje do loading screen-a... ?


  4. #4
    antares's Avatar
    Banned
    Join Date: Apr 2010
    Posts: 345
    Thanks: 110
    Thanked 32 Times in 28 Posts
    Mentioned: 0 Post(s)
    Tagged: 0 Thread(s)
    jel nece ni u safe mod? (F8 pri bootu)


  5. The Following User Says Thank You to antares For This Useful Post:


  6. #5
    Limanac81's Avatar
    XBR Gold Member
    Join Date: Dec 2009
    Posts: 607
    Thanks: 236
    Thanked 197 Times in 122 Posts
    Mentioned: 1 Post(s)
    Tagged: 0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Spam View Post
    Ali kako da ubacim program ako ne mogu da pokrenem sistem kada dodje do loading screen-a... ?
    Mozes iz dos-a ili iz xp-a ako tamo vec kartica radi.


  7. #6
    M007P's Avatar
    Svaki problem opisati detaljno
    Join Date: Feb 2010
    Posts: 5,990
    Thanks: 557
    Thanked 1,096 Times in 777 Posts
    Mentioned: 13 Post(s)
    Tagged: 0 Thread(s)
    Skoro pa retko sam video da ljudi kod nas rade update bios-a ploce, inace update donosi kompatibilnost sa drugim uredjajim, novim sistemom ... Ja to radim cesto i skoro na svim uredjajima. Moze ovde bar 10 ljudi da ti pomogne ali dok ne vidi lepo sve i ne proba tesko, pokusacemo preko foruma da ti pomognemo naravno.
    I ja mrzim te bugove zato i nemam vide desktop jer mi ide na zivce


  8. #7
    Spam's Avatar
    Registrovan
    Join Date: Aug 2010
    Posts: 405
    Thanks: 34
    Thanked 31 Times in 16 Posts
    Mentioned: 0 Post(s)
    Tagged: 0 Thread(s)
    Probao sam i safe mod i sve .... i nista...probacu da skinem onda poslednji win 7 pa da instaliram...hvala vam u svakom slucaju!


  9. #8
    M007P's Avatar
    Svaki problem opisati detaljno
    Join Date: Feb 2010
    Posts: 5,990
    Thanks: 557
    Thanked 1,096 Times in 777 Posts
    Mentioned: 13 Post(s)
    Tagged: 0 Thread(s)
    Nema to veze koju verziju Win7 koristis, ovo je hardwareski problem povezan sa softwareom.


  10. #9
    Spam's Avatar
    Registrovan
    Join Date: Aug 2010
    Posts: 405
    Thanks: 34
    Thanked 31 Times in 16 Posts
    Mentioned: 0 Post(s)
    Tagged: 0 Thread(s)
    U Safe modu mi izbaci error.Ucita onu listu neki drajvova,onda se pojavi plavi ekran od win 7 i error da nesto nije uspeo da instalira i da trazi da se komp restartuje...i to je to.


  11. #10
    antares's Avatar
    Banned
    Join Date: Apr 2010
    Posts: 345
    Thanks: 110
    Thanked 32 Times in 28 Posts
    Mentioned: 0 Post(s)
    Tagged: 0 Thread(s)
    Dakle, instaliraj xp pa onda preko njega odradi update BIOS-a...


  12. #11
    Intruder's Avatar
    XBR Gold Member
    Join Date: Dec 2010
    Posts: 2,349
    Thanks: 37
    Thanked 279 Times in 217 Posts
    Mentioned: 4 Post(s)
    Tagged: 0 Thread(s)
    cekajte ljudi,nije u pitanju update bios-a.Update biosa se koristi kod starijih ploca[tipa pre 3-4 god.] da bi mogle da se uklope sa ovim novijim delovima[najvise procesori] dok je ta grafa stara dosta puno + ako mu radi na xp-u dobro,niako nemoze biti bios u pitanju hardware problem tako da ono pitaj za savet na sk-u ili benchu.IMa dosta iskusnijih ljudi tako da ces srediti to nekako,opusteno


  13. #12
    Rocker's Avatar
    Registrovan
    Join Date: Aug 2010
    Posts: 179
    Thanks: 30
    Thanked 19 Times in 16 Posts
    Mentioned: 0 Post(s)
    Tagged: 0 Thread(s)
    Resenje br 1:

    Reboot-uj sistem u safe mode-u, instaliraj Vista drajvere sa cd-a, restartuj PC, i onda bi trebalo da udjes u Win 7. Ovo ce raditi ako vec imas instaliran Win 7 ali nece raditi prilikom svezeg instaliranja windowsa.

    Resenje br 2:

    Update biosa. Procitaj detaljno ovu stranicu - Linux Software Blog


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •